Foto: TT

Två knivskurna i Karlskoga – insatsstyrkan på plats

Uppdaterad
Publicerad

Två unga män har förts till sjukhus efter att ha knivskurits i centrala Karlskoga under fredagskvällen. Polisen spärrade av ett stort område och även den regionala insatsstyrkan har varit på plats.

Larmet kom till polisen klockan 23.28 på fredagskvällen.

En av de knivskurna männen larmade då själv 112 om att han hade attackerats. Kort därefter ringde också flera vittnen till polisen.

– När vi kom fram vad det två personer som är knivskurna, det är två yngre män i 20-årsåldern, säger Anders Gustavsson, vakthavande befäl vid polisen.

Flera avspärrningar

Polisen spärrade av två områden i centrala Karlskoga. Dels platsen där männen hittades, men även den plats där polisen tror att brottet begicks.

De båda männen beskrevs av polisen som talbara. En av dem skadades lindrigt, medan den andres skador var mer oklara och undersöktes under natten.

– Vi har kunnat hålla korta förhör med dem. En av männen skulle röntgas på sjukhuset och vi kommer fortsätta förhöra dem, säger Kenneth Johannesson, polisens kommunikatör vid 9-tiden på lördagsmorgonen.

Insatsstyrka bistod

Polisens regionala insatsstyrka fanns, enligt polisen, i närheten och ryckte då ut för att hjälpa till med utredningen.

– De råkade vara i tjänst så de är där och hjälper till nu, säger Anders Gustavsson vid 1.30-tiden.

Enligt polisen finns det ingen misstänkt för knivattacken – däremot finns det flera vittnen som ska ha sett vad som har hänt.

Utreds som försök till mord

Under natten har polisen genomfört dörrknackning och genomfört flera vittnesförhör.Ärendet har överlämnats till åklagare och utreds som misstänkt mordförsök.

– Vi jobbar förutsättningslöst just nu med fortsatt informationsinhämtning och har några personer i en krets där vi ska kunna få mer information. Parallellt har vi haft tekniker ute som genomfört brottsplatsundersökning, säger polisens kommunikatör Kenneth Johannesson på lördagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer