Det misstänkta mordförsöket ska enligt SVT:s uppgifter ha skett vid en gång- och cykelväg i närheten av en det nedlagda motellet. Foto: SVT

Båda männen släpps fria av tingsrätten efter mordförsök i Filipstad

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen begärdes två män häktade för mordförsök efter våldsdådet i centrala Filipstad sent på onsdagskvällen. Men båda männen släpptes fria av tingsrätten efter fredagens häktningförhandlingar.

Det var strax efter klockan 23 på onsdagskvällen som polis och ambulans larmades till centrala Filipstad efter att en man hade blivit attackerad med ett tillhygge, enligt uppgift till SVT Nyheter Värmland på en gång- och cykelväg i närheten av en bensinstation.

En av de misstänkta männen är sedan tidigare dömd för ett mord i Södermanland. Han dömdes 2013 till 14 års fängelse och blev villkorligt frigiven för drygt ett halvt år sedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.