Tre män har gripits efter torsdagens skottlossning i centrala Karlstad. Foto: TT

Två misstänkta begärs omhäktade för skjutningen i Karlstad – en släppt

Uppdaterad
Publicerad

Totalt är fyra män misstänkta för inblandning i skjutningen i Karlstad i juli. Två har släppts på fri fot, men två misstänkta kommer att begäras omhäktade.

– Vi förhör vittnen, kartlägger skeendet och inväntar analys av teknisk bevisning, säger åklagaren Sofie Derke till SVT Nyheter Värmland.

De två männen, en 20-åring och en 26-åring, som är misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott i samband med skjutningen i Karlstad 20 juli kommer att begäras omhäktade efter helgen.

– Utredningsläget är bra, men vi har fortfarande vittnen vi behöver höra och vi inväntar teknisk analys av bland annat mobiltelefoner som har beslagtagits, säger åklagare Sofie Derke.

Två misstänkta har släppts på fri fot

Ytterligare två män misstänks för inblandning i skjutningen. En av männen för mordförsök och grovt vapenbrott och den andre för skyddande av brottsling. Båda männen har släppts på fri fot eftersom bedömningen var att bevisningen inte var tillräcklig för att få dem häktade.

– Misstankarna kvarstår mot båda och förundersökningen fortsätter även när det gäller dem, säger Sofie Derke.

I samband med att jakten på gärningsmännen så greps också en femte man misstänks för narkotikabrott. Även han häktades, men på torsdagen valde åklagaren att släppa den misstänkte.

– Bevisningen mot honom har försvagats under utredningen, därför valde jag att släppa honom. Men även han är fortsatt misstänkt.

Offret också misstänkt för brott

Offret, en 27-årig man, som skottskadades är även han misstänkt för brott. 27-åringen är misstänkt för en misshandel i centrala Karlstad kvällen innan skjutningen, den 19:e juli. I samband med det bråket är också de två häktade männen misstänkta för misshandel.

– Förundersökningen gällande misshandel pågår fortfarande, och den beskjutne mannen är fortsatt misstänkt i den utredningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man har blivit skjuten i centrala Karlstad. Enligt polisens presstalesperson Sophia Jiglind är läget för honom allvarligt. Foto: Ulrica Olsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.