Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att följa med till Wasahallen i Filipstad och hör Henrik Skalare, ordförande Filipstads Hockey, berätta om beslutet att dra sig ur Hockeytvåan. Foto: SVT

Hockeylarmet från Filipstad: Ungdomar slutar spela i äldre tonåren

Publicerad

Filipstads IF Ishockey har valt att dra sig ur hockeytvåan. Anledningen: Brist på spelare och tränare i föreningen. Men det finns ännu större problem för ishockeyn – många slutar spela i äldre tonåren.

– Någonting händer i ungdomarna, varför de slutar vet jag inte, säger Henrik Skalare, ordförande i Filipstad Hockey.

En stor anledning att Filipstads A-lag var tvungna att lämna hockeytvåan handlar om att det är svårt att rekrytera från juniorlagen.

– Vi har snackat mycket om att göra det superkul så att ungdomarna vill komma hit, träna och komma in i Wasahallen igen, säger Henrik Skalare ordförande Filipstads Hockey.

”Samma problem i hela Värmland”

Henrik Skalare tror inte att Filipstad är ensam med problemet att ungdomar slutar med sport.

– Vi har nog samma problem överlag skulle jag tro – i hela Värmland. Vi har ett stort viktigt jobb att göra framåt och få ungdomarna in i föreningslivet igen, det är superviktigt.

I klippet berättar Henrik Skalare mer om varför det är så viktigt med juniorlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.