Unik teknik på Rackstadmuseet

Publicerad

Mellan gymnasietiden i Värmland och den nuvarande bostaden i New York har konstnären Sigrid Hynell Fleischer utvecklat helt egna tekniker.

 När en möjlighet försvann hittade Sigrid Hynell Fleischer en annan utväg. Och hon prövar ständigt nya uttryckssätt. Nyligen har hon och familjen flyttat till New York, efter flera år i Norge, Frankrike och Litauen. Hennes teknik är unik. Med hjälp av måleri, fotocollage  och sömnad iakttar Sigrid Hynell Fleischer världen som den ser ut i dag. Hon är närvarande i många olika miljöer och förmedlar känslor.

Konstintresset väcktes i Frankrike, när hon var utbytesstudent. Efter olika textil-och konsutbildningar i Sverige fortsatte hon på Konsthögskolan i Oslo. Under den tiden träffade hon sin norske man och flyttandet mellan olika länder började. Och överallt finner Sigrid Hynell Fleischer nya metoder att uttrycka sin konst på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer