P4 Värmland Foto: SVT

Uppgifter: P4 Värmland hotat efter moskégranskning

Publicerad

P4 Värmlands redaktion i Karlstad har mottagit ett brev med hot mot de anställda. Enligt Värmlands Folkblad har hotet med radions tidigare moskégranskning att göra.

Det var Värmlands Folkblad som först rapporterade om hotet och enligt tidningen ska det röra sig om rena dödshot som hänger ihop med den moskégranskning som kanalen gjorde under våren.

Det vill dock inte Ulla Walldén, kanalchef på P4 Värmland, bekräfta.

– Jag kan bara bekräfta att vi har fått ett hotbrev och det är polisanmält.

Enligt Värmlands Folkblads uppgifter handlar det om ett dödshot mot personal på radion. Brevet ska vara handskrivet och på engelska.

– Jag vill inte gå in på innehållet i brevet och vi vet inte vem som är avsändare. Vi vet heller egentligen inte syftet med hotet, säger hon på tisdagen.

”Tydligt olaga hot”

Enligt henne råder det dock inga tvivel om att det faktiskt handlar om ett hot.

– Vi uppfattar det som ett tydligt olaga hot.

Brevet, som kom till redaktionen i Karlstad för en dryg vecka sedan, är överlämnat till polisen. Från P4 Värmlands håll försöker man nu jobba som vanligt – även om säkerheten på arbetsplatsen förstärkts.

– Jag har försökt att informera medarbetarna här så gott och tydligt och väl som jag har kunnat, hela vägen här om vad vi har gjort kring det här. I övrigt så samarbetar vi med vår säkerhetsavdelning och vi har ett gott stöd därifrån.

– Vi arbetar på som vanligt här, säger Ulla Walldén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.