Utbyggnad invigd

Publicerad

I dag invigdes den tillbygga delen av Töcksfors shoppingcenter. 28 000 kvadratmeter har nu blivit 33 000. Tillbyggnaden innebär 10 till 20 nya arbetstillfällen men till sommaren ska det bli ännu fler.

De stora shoppingcentrumen längs norska gränsen tävlar om gränshandlarna. Tusentals kvadratmeter läggs till i kapprustningen efter de åtrovärda norska kronorna. Senast i raden är Töcksfors som i dag slog upp portarna för 5000 nya kvadrameter.

Det är inga nya butiker som har öppnat utan en av matvarubutikerna som bytt lokal och blivit större och det här har inneburit 10 till 20 nya arbetstillfällen enligt centrumchefen.

Och byggboomen tycks inte avta. En handelspark öppnade i Töcksfors förra året och ska byggas ut två gånger till. I Charlottenberg ska också en handelspark öppnas i sommar. Och på centret ska man så småningsom fortsätta bygget framöver. Allt för att locka så många norska kunder som möjligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gränshandeln Värmland

Mer i ämnet