Foto: SVT

Väg rasade av vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Delar av väg 827 mellan Bergmossen och Storbron har rasat efter att stora vattenmassor tryckts ut över vägen.Vattenmassorna trycker sig fram genom den överfulla vägtrumman när vi når biten av väg 827 där delar av vägen har rasat.

Vattenmassorna trycker sig fram genom den överfulla vägtrumman när vi når biten av väg 827 där delar av vägen har rasat.

– Det är blött men trumman verkar vara hel så vi fyller upp med lite bergskross så får vi ta en närmare titt när vattnet sjunkit undan lite, konstaterar grävmaskinisten Fredrik Reinestrand som är på plats för att laga raset.

Foto: SVT

Fler vägar drabbade

Den senaste tidens ihärdiga regnande har gjort att markerna på många håll är mättade och gör att regnvattnet inte rinner undan. Till exempel är även väg 614 från Bergerud till Ivarsbyn, utanför Töcksfors, drabbad. Vägen är enligt Trafikverket helt översvämmad och är därför avstängd.

SMHI har utfärdat en varning för fortsatt höga flöden som sträcker sig in en bit in i den här veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.