Foto: SVT

Vägbyggare tröttnade på fartdårarna

Uppdaterad
Publicerad

Bilister som kör för fort förbi vägbygget på riksväg 61 utanför Åmotfors möts av en ilsken uppmaning. Den kommer från Kristian Olsson, som tröttnat på fartsyndarna.

Kristian Olsson äger en entreprenadfirma som jobbar på flera vägbyggen i Värmland. Kristian uppskattar att tre av tio bilister kör för fort förbi hans vägbyggen och nu har han fått nog.

– Jag ville att folk skulle tänka efter och  de skulle känna sig riktigt dumma när de kör för fort, säger han om varför han skrev skylten.

Hastigheten som ska hållas förbi vägbygget är 50 kilometer i timmen. Den som kör mellan 50 och 70 kilometer i timmen får en vänlig uppmaning att sakta ner. Men för de som kör fortare än 70 är det slut på artigheterna, då tänds: Idiot. Sakta ner:

– Det är de riktiga fartsyndarna som jag är ute efter, säger Kristian.

Skylten har suttit uppe några månader fram tills idag hade inte Kristian fått så många reaktioner. Men efter att ha blivit uppmärksammad på Facebook så tog det fart.

 – Det har bara varit positiva reaktioner.

 Har du några mer formuleringar till fartsyndarna på gång?

– Nej, men jag kommer att göra det på fler ställen. Skylten är portabel så den flyttar vi med oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.