Foto: SVT

Våldtäktsmisstänkt fotbollsspelare överklagar häktningsbeslut – men får nej av hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den värmländske fotbollsspelare som i lördags häktades misstänkt för våldtäkt, överklagade beslutet om häktning till hovrätten, som nu ger avslag på det.

– Han mår verkligen inte bra, säger försvarsadvokaten.

Tidningen NWT var först att rapportera om överklagandet och hovrättens nekande. Advokaten Kenny Wennerholm säger att mannen inte tycker det finns en grund för häktningen.

– I och med att han förnekar brott tycker vi kan ifrågasätta sannolika skäl. Det är en fruktansvärd situation, han aldrig varit inblandad i något som ens påminner om detta.

Mannen anmäldes för en våldtäkt som enligt häktningsframställan skedde i mannens bostad natten till torsdag. Han häktades av Värmlands tingsrätt, på sannolika skäl, två dagar senare.

Åklagaren kan väcka åtal tidigast 31 juli och advokaten kan inte säga något om utsikterna.

– Utredningen är ju inte klar än, vi befinner ju oss bara i inledningsstadiet. Vår förhoppning är först och främst att hovrätten upphäver häktningen, säger Kenny Wennerholm.

Vanligt med överklagan

Kvinnans målsägandebiträde Andreas Hahn kan inte lämna några kommentarer om kvinnans mående.

Vad har du för tankar om att mannen överklagat häktningen?

– Det är vanligt att häktningsbeslut överklagas så jag har inga tankar om det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.