Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den värmländske riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson (KD) lovar en omfattande vargjakt i vinter om de borgerliga partierna vinner valet. Men han får mothugg. Hör de värmländska politikerna om vargjakten i klippet. Foto: arkiv

Valutspel från KD: Ny regering ger klartecken för omfattande vargjakt

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli klartecken för en omfattande vargjakt om det blir ett regeringsskifte efter valet. Utspelet kommer från riksdagsledamoten Kjell-Arne Ottosson (KD) från Årjäng.

– Absolut. Vi kommer att jobba stenhårt för det, säger han.

Men bland de politiker som Jägareförbundet på tisdagen bjudit in går åsikterna om vargjakt isär.

– Vi tycker att det är viktigt att bevara vargen – att ge den en gynnsam bevarandestatus, säger Håkan Svenneling (V), riksdagsledamot från Karlstad.

Liberalerna vill att experter bestämmer

Centerpartiet, Moderaterna och Sverigedemokraterna är tydligt för en minskning av vargstammen. Medan Liberalerna anser att det inte är en fråga för politiker utan för experter att lägga fast hur stort antalet vargar ska vara.

I klippet berättar några av de värmländska rikspolitikerna hur de ser på möjligheten till licensjakt på varg i vinter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.