Parvane Assadbegli vill se ett budgetsamarbete med Socialdemokraterna.

Vänstern vill samarbeta i opposition med Socialdemokraterna

Publicerad

Vänsterpartiet bjuder nu in Socialdemokraterna för ett närmare samarbete inom oppositionen.

– Vi har bjudit in Socialdemokraterna till ett gemensamt budgetarbete för att försöka få till ett gemensamt budgetförslag, säger Vänsterpartiets förstanamn i Karlstad, Parvane Assadbegli.

Vänsterpartiet fick fem mandat i kommunvalet i Karlstad och gick framåt. Men fortsätter i opposition. Nu söker partiet ett intimare samarbete med Socialdemokraterna, som också får verka som oppositionsparti.

– Vi beklagar att det blir fortsatt blågrönt styre i Karlstad, säger Parvane Assadbegli.

Utanför de fem partierna som i minoretet ska styra Karlstad finns också Karlstadpartiet Livskvalitet med sina tre mandat och Sverigedemokraterna med sju mandat.

Enligt Vänsterpartet kommer den nygamla alliansen i Karlstad, som nu är i minoritet, att tvingas söka stöd över utanför alliansen.

– De kommer att vara beroende av SD, aktivt eller passivt, för att få igenom sin politik, säger Parvane Assadbegli.

Men hon utesluter inte att också Vänsterpartiet kan komma att stödja den blågröna politiska ledningen.

– Vi gick till val på att göra Karlstad mer jämlikt och jämställt. Om de kommer med förslag som gör Karlstad mer jämlikt och jämställt så kan vi stödja dem, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer