• Viktigt meddelande:

    Kraftig rökutveckling från industribrand i Halmstad. Boende i närheten uppmanas att hålla sig inomhus och stänga ventilationen Läs mer

Vårdcentral missade att axlarna var ur led

Publicerad

En patient som sökte vård vid en vårdcentral i Karlstad på grund av smärtor i axlarna fick vänta en hel månad innan det konstaterades att båda axlarna var ur led. Händelsen har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Det var i början av oktober i fjol som en person sökte vård för axelsmärtor efter ett misstänkt epileptiskt anfall. Patienten avvek dock från vårdcentralen innan diagnos hann ställas. Det uppger den aktuella vårdcentralen i en lex Maria anmälan till IVO.

Patienten återkom dock efter några veckor till vårdcentralen med fortsatta axelsmärtor. Flera besök gjordes och patienten fick tid till sjukgymnast och cortisonbehandling men ingen röntgenremiss, trots att patienten uppgav att axlarna troligen gått ur led. Först i mitten av november, då patienten sökt vård på akuten, konstaterades att axlarna var ur led och patienten opererades samma dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer