Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Larsson: Vi hoppas förstås att förhandlingarna ska återupptas så snart som möjligt Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Vårdkonflikten fortsätter i Värmland – facket sa nej till medlarnas bud

Uppdaterad
Publicerad

Vårdkonflikten fortsätter. Det efter att Vårdförbundet idag sa nej till medlarnas bud. Det innebär också att den strejk som pågår vid sjukhusen i Arvika och Torsby fortsätter.

– Vi hoppas förstås att förhandlingarna ska återupptas så snart som möjligt, säger Niklas Larsson, förhandlingschef vid Region Värmland.

Igår, den 13 juni, lämnade medlarna på Sobonas avtalsområde ett förslag till avtal till Vårdförbundet. Det skulle indirekt påverka Region Värmlands avtalsområde med SKR, Sveriges Kommuner och Regioner.

Konflikt mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna

– Vi har likalydande avtal i många delar, säger Niklas Larsson.

Vårdförbundet tackade dock nej till förslaget.

Avgörande kravet: Förkortad arbetstid

Den stora knäckfrågan är fortsatt arbetstiden.

”Vårdförbundet håller fast vid en sänkning av arbetstiden på 15 minuter per dag”, skriver Camilla Gustafsson, ordförande för Vårdförbundet i Värmland i ett SMS till SVT Värmland.

Vidare frågar hon sig hur många medarbetare i Värmland som skulle gynnats av budet.

”De arbetstidsförkortningar de erbjuder berör extremt få”, skriver hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikt mellan Vårdförbundet och arbetsgivarna

Mer i ämnet