Vargen på bilden har inget med vargen i artikeln att göra. Foto: TT

Varg dödad av älg

Publicerad

I slutet på november hittades en död varg norr om Sysslebäck och en förundersökning om grovt jaktbrott inleddes. Nu konstateras dock att vargen antagligen dödats av en älg.

– Skadorna gör så att de tror att det varit en älg som dödat vargen även om man inte kan vara helt säker på det, säger Christina Hallin, presstalesperson vid Polisen Bergslagen.

Det var den 26 november som den döda vargen hittades norr om Sysslebäck, nära gränsen till Norge, och det gick då inte att utesluta brott och att en människa skulle kunnat orsaka vargens död. En förundersökning om grovt jaktbrott inleddes men resultaten från obduktionen visar att vargen dödats av ett annat djur, förmodligen en älg.

Inte dödad av en människa

– Veterinärerna på Statens veterinärmedicinska anstalt är helt säkra på att det inte varit en människa som dödat djuret. Det finns inga tecken efter kulrester eller liknande, säger Christina Hallin.

Resultatet från obduktionen gjorde att åklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer