Misstänkt tjuvjakt

Uppdaterad
Publicerad

En vargtik har hittats skjuten. Polisen misstänker grovt jaktbrott, men inga framsteg har gjorts i utredningen. Nu vädjar de om hjälp från allmänheten.

Polisen i Värmland och åklagare utreder ett grovt jaktbrott i samband med att en vargtik har hittats död väster om Branäs. Enligt polisen hittades vargen skjuten i samband med jakt på älg och anmäldes i slutet av november. Troligtvis var det också då vargen dödades.

I samma område hittades även två älgar som var skjutna. Polisen ser ingen omedelbar koppling mellan den skjutna vargen och de skjutna älgarna, annat än att händelserna inträffat i ett i sammanhanget begränsat område.

Inte i något av fallen har polisen gjort några framsteg i utredningen genom de efterforskningar och undersökningar som gjorts.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att de vill ha hjälp med uppgifter från allmänheten som kan bidra till att brotten blir lösta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.