Vargar kan ha setts i villaområde

Två vargar tros ha observerats på Lorensberg i Karlstad i lördags.

Vargarna ska ha rört sig nära Klarälvsbanan vid Lorensberg när de observerades av en privatperson. Enligt Fredrik Wilde, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen, rör det sig troligen om vargar från Forshagareviret. Men han kan inte bekräfta att det faktiskt var vargar.

– Vi kommer inte försöka ta reda på det heller. Det är väldigt svårt eftersom det är mycket folk och hundar som rör sig i det området, säger Fredrik Wilde, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen.

Men skulle fler observationer komma in så kommer man åka ut och göra en undersökning. En anledning till att vargarna har rört sig så nära ett bostadsområde är enligt Fredrik Wilde att de vandrat längs Klarälvsbanan.

– Vi har spårat varg och hittat spillning på Klarälvsbanan flera gånger. Vargar är långvandrare och vänder sällan tvärt, så det är möjligt att de följt banan in i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer