Foto: SVT

Vargskytt i Koppom friad: ”Det är ingen tvekan”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som i slutet på april sköt en närgången varg i Koppom frias nu från alla misstankar om grovt jaktbrott. Polisen menar att det inte finns någon tvekan om att han är agerade rätt.

Mannen har tidigare berättat för SVT Värmland om dramatiken som utspelade sig på gårdsplanen vid hans hem utanför Koppom. Vargen dök upp när sambon och deras treårige son var ute för att ta hand om hästar. Då vargen inte ville ge sig av trots att sambon skrek och kastade sten kom mannen ut och efter upprepade försök att skrämma vargen så såg han ingen annan utväg än att skjuta mot vargen.

Mannens försvarsadvokat Sven Severin berättar för SVT Värmland att förundersökningen nu är nedlagd och inga misstankar om brott kvarstår.

-Vi förväntade oss inget annat än den här utgången. Han hade sin fulla rätt att freda sig och sin familj och det är naturligtvis en stor lättnad för honom, säger försvarsadvokaten.

– Polisen har gjort en mycket bra utredning som visar hela händelseförloppet. Jag har också tagit del av en övervakningskamera på gården och det är ingen tvekan. Det är inte brottsligt det mannen gjort, säger miljöåklagare Åse Schoultz till Svensk Jakt.

Beslaget av mannens vapen har också hävts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.