Joel Christoffersson om de tomma platserna och vilka namn som kan bli aktuella. Foto: SVT

Världsmästarstallet från Kil på intensiv förarjakt

Uppdaterad
Publicerad

Förra året blev värmländska rallycrosstallet JC Raceteknik världsmästare i teammästerskapet.

Inför årets säsong har ägaren Joel Christoffersson slagit sig samman med storstjärnan Mattias Ekström med hopp om nya framgångar under namnet EKS JC.

Men ännu saknas förare i VM-satsningen.

Kilsbaserade JC Raceteknik har nått stora framgångar på kort tid inom rallycrossen. 2019 blev teamets förare Robin Larsson Europamästare och 2020 säkrade Larsson och Mattias Ekström guldet i märkesmästerskapet åt stallet.

Inför årets säsong slog sig JC samman med Mattias Ekströms EKS-stall och nu gör de en gemensam satsning mot toppen i flera discipliner.

Arbetslösa förare

Men med endast sex dagar kvar till att anmälningstiden till VM löper ut är än så länge endast belgaren Enzo Ide kontrakterad för att köra i Supercarklassen.

Tiden är knapp men samtidigt finns flera arbetslösa förare som Johan Kristoffersson, trefaldig världsmästare, norske stjärnan Andreas Bakkerud och Robin Larsson på marknaden.

Joel Christoffersson hoppas att de ska kunna sy ihop en lösning innan deadline.

Mer om det berättar han i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.