• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Lycka för Melwin Lycke Holm. Foto: SVT

Världsrekord för Melwin Lycke Holm

Uppdaterad
Publicerad

Höjdhopparen Melwin Lycke Holm, son till den förre höjdhoppsstjärnan Stefan Holm, har satt världsrekord under världsungdomsspelen i Göteborg.

– Det känns kul! Jag satsade bara på att vinna idag, men hade inte trott att det skulle bli så högt, säger Melwin.

Dagen började lite segt för tolvårige Melwin Lycke Holm som inte alls kände sig i form på morgonen. Det blev dessutom en långdragen tävling då hela 30 hoppare deltog.

Men efter tionde hoppet var Melwin i desto bättre form, så bra att levererade ett nytt personbästa på 1,87 och dessutom var nära att klara 1,90.

Melwin under världsungdomsspelen i Göteborg. Foto: Bildbyrån

1,87 är nytt världsrekord för tolvåringar.

– Det var en fullträff får man väl säga. Överlag så gjorde han en bra tävling trots att det var långdraget och blåsigt på Ullevi, säger pappa Stefan Holm.

Firar med glass

När SVT Nyheter Värmland får tag på far och son slappar de lite på hotellet innan de ska tillbaka till Ullevi igen. Och nu ska de fira:

– Traditionen säger att det blir glass när man satt personligt rekord, säger Stefan Holm. 

Vad får världsrekordet för betydelse framöver?

– Han är bara ett barn än ska man komma ihåg så sommaren fortsätter med fler tävlingar hemma i Värmland, sedan får vi se.

Hur stolt pappa är du just nu?

– Man är väl alltid stolt när ens barn gör bra saker, säger Stefan Holm.

Höjdhopparen Melwin Lycke Holm, son till världsstjärnan Stefan Holm, har satt världsrekord under världsungdomsspelen i Göteborg. Foto: SVT/Stefan Holm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.