Stina Nilsson vid starten förra året. Foto: Håkan Olsén

Världsstjärnor till Inge Bråten Memorial

Publicerad

När rullskidloppet Inge Bråten Memorial idag går av stapeln, är det ett stjärnfyllt startfält med bland annat det svenska sprintlandslaget på både herr och damsidan.

Inge Bråten Memorial arrangeras av föreningarna Mitt Sunne, IFK Sunne Friidrott, Sunne Alpina samt Sunne Skidlöpareförening. Till start kommer den längdskideliten, som är på träningsläger i Torsby just nu.

– I stort sett hela skidlandslaget kommer, det är Stina Nilsson och Kalle Halvarsson. Det är i genomsnitt det bästa gänget vi haft, säger Kjell-Åke Hagström, projektledare för tävlingen.

Bryter träningsläger

Totalt är ett 60-tal åkare anmälda.

– Sprintlandslaget på både dam och herrsidan kommer, det har aldrig hänt. Och så skidskyttarna Linn Persson och Emma Nilsson. Skidlandslaget bryter i år sitt läger för att vara med och sen fortsätter man lägret söndag och måndag, säger Kjell-Åke Hagtröm.

Svennis på plats

Prisutdelaren är även han en kändis, Sven-Göran ”Svennis” Eriksson.

– Det är trevligt. Och så här i fotbollstider, när det också är en fotbollscup i Sunne, kommer Anders Limpar att sitta i publiken.

Det är även en del skidelever från skidgymnasiet i Torsby som är med och åker.

– De är framtidsåkare och de tycker det är kul att åka med stjärnorna.

Tror på revanschlusta

Hagström tippar vinnaren i tävlingen:

– Jag tror det blir Stina Nilsson, som vill ha revansch från förra året då hon kom två. Eller Anna Haag. Det är min grundtips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.