Värmland ställs mot Skåne i kvartsfinal Foto: Bildbyrån.

Värmland föll mot Stockholm Nord

Uppdaterad
Publicerad

Värmland var sedan tidigare klara för kvartsfinal, matchen mot Stockholm Nord handlade om vem som skulle bli etta i gruppen. Värmlänningarna förlorade med 2-1 efter straffläggning.

Värmland inledde med att koppla ett tidigt grepp om matchen. Efter drygt fem minuter tog ledningen man ledningen genom Samuel Eriksson. Men glädjen blev kortvarig, Stockholmarna kvitterade till 1-1 bara minuten senare.

LÄS MER: Dags för slutspel i TV-pucken

Efter inledningen var det målsnålt och 1-1 stod sig hela vägen ut trots att Värmland fick flera chanser i powerplay i den andra perioden. Även förlängningen blev mållös och straffar fick fälla avgörandet. Där var laget från huvudstaden starkast och därmed vann de gruppen.

Värmlands förbundskapten Erik Koskela var trots förlusten nöjd med sitt lags prestation.

– Vi gör kanske vår bästa match av de vi spelat i gruppspelet. Vi borde ha avgjort under ordinarie tid, säger han och fortsätter.

– Men Stockholm är duktiga så de knep straffläggningen.

Möter Skåne i kvartsfinal

Värmland får nu möta Skåne, som vann sin grupp, i kvartsfinal.

– Det blir en härlig utmaning, av det vi sett är de duktiga. Vi får naturligtvis göra en fin match för att kunna ta de, säger Erik Koskela.

–  Men vi har snurrat på hela laget och det innebär att vi är fräscha så jag tror vi har bra möjligheter.

Kvartsfinalen sänds i SVT och spelas 16:15 på fredagen. Trots kvällens förlust ser Erik Koskela det positiva inför fredagens drabbning.

– Vi är ju obesegrade efter full tid och det måste vi ta med oss, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.