Intresset för fototävlingen arrangerat av Värmlands fotoklubbar har ökat tack vare mobilkameror. Hör föreningens ordförande Bernt Magnusson berätta mer i klippet. Foto: SVT

Värmlands bästa bilder ställs ut

Uppdaterad
Publicerad

I dag hänger föreningen Värmlands fotoklubbar bilder från årets fototävling i biblioteket i Kristinehamn. Totalt har 58 fotografer deltagit i tävlingen.

– Vi är imponerade över vilken kvalitet det är – och har varit varje år, säger föreningens ordförande Bernt Magnusson.

Medan många föreningar brottas med att hålla intresset för verksamheten uppe verkar dock inte fotointresset dala bland värmlänningarna. I år är det 42:a året som Värmlands fotoklubbar låtit sina klubbmedlemmar tävla i fotokonsten. Av de inlämnade 778 tävlingsbidragen i tävlingens åtta klasser har 36 valts ut.

– Intresset för att fotografera har ökat tack vare mobiltelefonerna. Det är helt otroligt vilken kvalitet det blir på de bilderna, säger Bernt Magnusson.

”Gamla klumpkameror”

De senaste åren har också en av tävlingsklasserna utgjorts av just bilder som är tagna med mobiltelefon.

– Vi har haft en särskild klass för mobilfoto. Förmodligen kommer vi ta bort den eftersom en del av de mobiltelefonerna nästan är bättre än de gamla klumpkamerorna som man har släpat på.

Utställningen i biblioteket i Kristinehamn är öppen under hela november. Tidigare har bilderna också visats på Naturum i Karlstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.