Starta klippet och följ med in i Ronny Stenbäcks värld. Foto: SVT

Värmlands enda serietidningsbutik – ”Månadens positiva händelse” i Munkfors

Publicerad

Det började som en lagerlokal för serietidningarna som Ronny Stenbäck sålde på nätet och marknader. Men i mars bestämde han sig för att förverkliga pojkdrömmen och öppnade Värmlands enda butik med fullt fokus på serier, i Munkfors.

– Jag tänkte att jag gör ett försök så får vi se och det har gått väldigt bra faktiskt, mycket mer folk än vad jag hade kunnat tro, säger seriefantasten.

Det har varit många Munkforsbor som tittat förbi, men butiken har även lockat folk från hela länet. Nu har kommunen utsett butiken till ”Månadens positiva händelse”.

– Det känns jätteroligt, det har bara varit positiva saker sen jag öppnade. Folk som visar uppskattning och glada hejarop och folk som kommer in och önskar lycka till, säger Ronny Stenbäck.

Här finns allt från Batman till Uti Vår Hage, Lilla Fridolf, Hentai och mer verklighetsbaserade serier. Trots att papperstidningsbranschen gått stadigt nedåt de senaste åren står intresset för fysiska serietidningar fast, menar Ronny Stenbäck.

Starta klippet och följ med in i hans värld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.