Tryck när hoppryttare vill tävla på Hammarö Foto: SVT

Värmlands största hopptävling igång

Uppdaterad
Publicerad

Wermland Equestrian Games har vuxit sig till en av Sveriges största hopptävlingar. Malin Baryard-Johnsson, hoppstjärnan med OS-guld och VM-guld i bagaget är det största stjärnnamnet under tävlingsdagarna.

– Där är roligt att vara tillbaka här på Hammarö, säger hon.

Tävlingen har funnits i tolv år och vuxit sig större och större för varje år. Men i år var trycket på anmälningarna större än tidigare. 900 anmälda hästar, men eftersom endast 800 hästar får plats på startlistorna var väntelistan lång.

– Vi har haft många startande under flera år nu, men det var extra tryck i år, säger Sophie Wilhelmsson, tävlingsledare.

Inga ambitioner att vinna

Under torsdagen regnade det och blåste kallt men det verkade inte bekomma hästarna speciellt mycket. Ekipage efter ekipage tog sig igenom 1:30-klassen och Malin Baryard-Johnsson startade med sin första häst Cuba VA i 1:35-klassen. Men hon hade inga prispallambitioner med varken henne eller det andra skimmelstoet Cornelia.

– Jag är här framför allt för att de ska få rundor i kroppen, få mer rutin. Det är en bra bana, de ska få mil i kroppen hela tiden så det kommer inte bli några framstående placeringar, säger hon.

Se i klippet när SVT:s reporter blir starstrucked:

Hur känns det att vara här?

– Det är roligt att vara tillbaka här på Hammarö, det är ett fantastisk ställe vi har och vi är väldigt stolta över att vara svenska ryttare på den här platsen, säger Malin Baryard-Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.