Foto: Arkivbild/TT

Värmlandsföretag utreds för köttfusk

Uppdaterad
Publicerad
Ett företag i Årjäng misstänks för otillåten hantering och försäljning av kött. Ärendet utreds nu av kommunen och Livsmedelsverket.

Enligt Livsmedelsverket finns även misstankar om att företaget utan tillstånd ska ha märkt sina produkter med godkännandemärkning och godkännandenummer.

– De är registrerade hos oss som detaljhandel, typ gårdsförsäljning. Men som det ser ut har de bedrivit en större verksamhet och skulle egentligen ha tillstånd från Livsmedelsverket och kanske varit ett slakteri, säger Britt-Marie Öjstrand, bygg- och miljöchef vid Årjängs kommun till TT.

Misstänks vara betydligt mer än företaget uppgivit

I ett pressmeddelande skriver Livsmedelsverket att det är oklart hur stora mängder kött och köttprodukter företaget hanterat och sålt. Myndigheterna misstänker dock att det är betydligt mer än företaget uppgivit.

– Bedriver man detaljhandel är det ganska begränsat vad man får göra när det gäller att hantera kött, säger Britt-Marie Öjstrand till TT.

Återkallas

Företagets produkter har även belagts med ett saluförbud av kommunen samtidigt som man beslutat om ett nationellt varningsmeddelande om att företagets produkter ska återkallas. Enligt Livsmedelsverket konstaterades vid en uppföljning att de produkter som företaget ska ha återkallat fortfarande fanns till salu i en livsmedelsbutik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer