Jazzsångerskan Isabella Lundgren växte upp i Karlstad, flyttade till New York och bor nu i Stockholm.

Värmländska jazzmusiker prisbelönas

Uppdaterad
Publicerad

Isabella Lundgren från Karlstad och Daniel Karlsson från Kristinehamn tilldelas ett musikpris för sina skivor.

Jazzsångerskan Isabella Lundgren tilldelas priset Gyllene skivan för sitt album Somehow life got in the way, som gavs ut förra året.

– Vi var egentligen överens om att göra en mix av gamla och nyskrivna låtar och att de skulle bygga på ett gemensamt tema om alla obesvarade ”varför” i livets olika skeenden, säger Isabella Lundgren i ett pressmeddelande.

SVT Nyheter Värmland träffade Isabella Lundgren i början av året och gjorde ett reportage där hon bland annat berättade att det enda hon vill är att inte skrämmas så mycket av livet och allt som kanske händer eller inte händer.

Värmländskt x 2

Priset delas ut efter en omröstning av en jury och tidningens läsare, och det är första gången som två personer får ta emot priset samtidigt. Den andra pristagaren är Daniel Karlsson från Kristinehamn för skivan Fusion for fish.

Det är 60:e gången som priset delas ut av jazztidningen Orkesterjournalen och tidigare har musiker som Lars Gullin, Arne Domnérus och Esbjörn Svensson tagit emot det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.