Värmländsk paddling når miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Paddling i det svensk-norska gränslandet är temat för ett 30 minuter långt reportage som bland annat sänds i stora amerikanska tevekanaler i dag. Det får den värmländska besöksnäringen att jubla!

Det är programserien Facing Waves som gjort reportaget om olika slags paddling i de värmländska gränstrakterna. Facing Waves är ett program som speglar de bästa paddlingsdestinationerna runt om i världen.

– Det känns väldigt roligt att få visa upp vad Värmland har att erbjuda inom naturupplevelser med fokus på paddling för en så stor och bred målgrupp som vi kan nå genom Facing Waves, säger Visit Värmlands vd Jonas Jacobsson i ett pressmeddelande.

Når 40 miljoner hushåll

Facing Waves 30 minuter långa avsnitt om paddling i Värmland med omnejd, ”The Swedish Norwegian Borderlands”, kommer att sändas bland annat på Fox Sports, i Outside Television, Universal Sports, och Nautical Channel och når runt 40 miljoner hushåll.

– Vi hoppas att det här befäster vår position som en paddeldestination. Förhoppningsvis kan vi nu nå människor som inte alls har Värmland på kartan, säger Jonas Jacobsson till SVT Nyheter Värmland.

Jonas Jacobsson Foto: Pressbild

”Gått och väntat”

”The Swedish Norwegian Borderlands” spelades in sommaren 2016. Programmet följer paddlaren Heather Herbeck när hon utforskar Värmland och den svensk-norska gränsregionen med sin SUP (Stand Up Paddle Board).

– Vi har gått och väntat på att få se resultatet, och nu ser vi fram mot responsen på det här. Det är säkert många som planerar semestrar nu, så det är nog rätt bra tajming, säger Jonas Jacobsson.

Åker timmerflotte

Bland annat paddlar Heather Herbeck med Jerry Olsson från Eda Outdoor, tävlar i Dalsland Kanot Maraton och träffar Preben Mortensen från Nordmarkens Kanot Center som har varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Hon besöker också Vildmark i Värmland för att åka timmerflotte.

– En fantastisk möjlighet att få visa upp våra paddelvatten. Via PaddleTV kan fler nationaliteter få upp ögonen för naturen här i gränstrakterna. Vi hade en jättefin dag på vattnet, så det kommer att se lockande ut, säger Jerry Olsson i pressmeddelandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.