Lars Wingefors började sin karriär som seriesamlare. Foto: SVT

Värmländsk speljätte förvärvar 8 bolag

Uppdaterad
Publicerad

Karlstadsbaserade speljätten Embracer offentliggjorde i samband med sin senaste kvartalsrapport att företaget förvärvar åtta nya bolag.

Företaget som tidigare hette THQ Nordic grundades av den värmländska entreprenören Lars Wingefors 2011. Sedan dess har bolaget genom olika förvärv vuxit till att omfatta över 30 egna spelstudior där man sammalagt har över 3 500 medarbetare runt om i världen. Enligt kvartalsrappoten som presenterades idag ökade bolagets nettoomsättning med 81 procent till över två miljarder kronor för det andra kvartalet i år.

Planerar att växa ännu mer

Torsdagens förvärv omfattar åtta företag till en initial köpesumma om 580 miljoner kronor, en summa som kan öka med ytterligare ca en miljard kronor om vissa operationella mål uppås.  Tidigare i år förvärvade bolaget den stora amerikanska spelutvecklaren Saber Interactive för hela 1,5 miljarder kronor, och den värmländska entreprenören flaggar för att det kan komma fler förvärv i framtiden.

– För närvarande för vi fler diskussioner än någonsin med potentiella förvärvskandidater, däribland en handfull företag av betydande storlek som kan komma att forma nya operativa koncerner, skriver Lars Wingefors i kvartalsrapporten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.