Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se P-G Anderssons framfart på grusvägarna i Rally Arvika. Foto: Johan Hedlund/SVT

Värmländsk succé i SM-rallyt på hemmaplan i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Regerande svenska mästaren Per-Gunnar Andersson från Årjäng visade att han fortfarande är föraren att slå när SM-deltävlingen Rally Arvika avgjordes.

Andersson vann 23,5 sekunder före värmländske konkurrenten Pontus Tidemand.

Rally Arvika inleddes med två sträckor under fredagskvällen men det var på lördagen det riktiga kraftprovet stundade. Totalt kördes sju sträckor under dagen och P-G Andersson tillsammans med kartläsaren Anders Fredriksson vann alla utom två. De tog dessutom hem den så kallade powerstage som avslutade tävlingen och samlade därmed ihop maximala 30 poäng.

Se bilder från tävlingen i videon ovan.

Pontus Tidemand och kartläsaren Morten Erik Abrahamsen blev slagna med 23,5 sekunder medan Karlskronaföraren Jonas Åkesson och Martin Holmdahl slutade trea.

Drygar ut ledningen i rally-SM

Tack vare segern drygar P-G Andersson ut sin SM-ledning där han nu har 67 poäng, 18 fler än tvåan Jonas Åkesson.

– Det har varit en lyckad helg. Ett bra arrangemang med roliga vägar. Vi har hållt upp ett både högt och jämnt tempo för att försöka hålla de andra bakom oss. Extra kul att vinna så här inför hemmapublik, vänner och familj, säger P-G Andersson i ett uttalande på sociala medier.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.