Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Bryngfjordens klubbchef om hur sommarens regnväder påverkat dem och andra värmländska golfklubbar. Foto: Filip Jemtelius/SVT

Värmländska golfklubbar hårt ansatta av sommarens regn

Publicerad

Flera värmländska golfklubbar har blivit drabbade av sommarens regnväder. En av klubbarna som påverkats är Bryngfjordens golfklubb.

– Jag har varit här i över 20 år och så här mycket ihållande regn har det aldrig varit, säger klubbchefen Anders Bäckström.

Klubben har tvingats ha stängt under tre dagar under sommaren på grund av regnet. Utöver det så kan inte golfbilar åka på banorna eftersom underlaget är för mjuk, vilket gör att personer som behöver golfbilar inte kan spela.

– Det är inte roligt att tacka nej till de som måste ha golfbil för att kunna spela, säger Anders Bäckström.

Han fortsätter:

– Sen finns det klubbar som har mycket värre problem än oss. Årjäng och Karlskoga har haft stängt i omgångar, så vi har klarat oss lindrigt ändå jämfört med andra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.