Värmländska hopp i RallyX

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag är det dags för den andra SM-tävlingen i det nya rallycrossmästerskapet RallyX. Och inför tävlingarna på Westombanan i Arvika presenterades idag de unga värmländska hoppen.

Den 25-årige hemmasonen Johan Kristoffersson visade idag upp sig på dagens pressträff ute på Arvika flygfält. Förra året var hans premiär i rallycross och inför den här säsongen har han en specialbyggd Polo, med 600 hästkrafter och acceleration som en F1-bil.

– Det känns bra. Bilen är helt genomgången med några nya komponenter inför helgen, säger Johan Kristoffersson.

Vad tror du om hemmplan på torsdag?

– Förhoppningen är att det ska gå bra, vi tror väl att det ska gå bra om vi får till allting och bilen går bra.

Den kanske störste konkurrenten till Kristoffersson är Sunnemo-sonen, 21-årige Sebastian Eriksson. Idag körde han inte sin bil utan nöjde sig med att titta på, något han skämtade lite om.

– Det ser jättekul ut men jag spar på min bil tills torsdag. Jag smyger lite med formen visar inte vad jag går för, förrän det gäller, säger Sebastian Eriksson.

Redan i premiären på Ring Knutstorp för två veckor gick det strålande för Eriksson. Då vann han både över Kristoffersson och förre detta VM-föraren PG Andersson.

– Jag har en plan att vinna SM. Så är det ju. Att det gick bra i Knutstorp är jättekul men nu gäller det att hålla i och inte släppa ifrån sig ledningen, säger Sebastian Eriksson. 

Årets rallycrossmästerskap RallyX drivs av STCC och man kör i klasserna Supercar och klassen under, Supercar Lites. I den sistnämda har den före detta folkraceföraren Sandra Hultgren från Charlottenberg fått en chans.

– Jag tänker inte så mycket. Jag ska njuta av varje sekund, förhoppningsvis köra mycket bil, ha kul och lära mig mycket förhoppningsvis, säger Sandra Hultgren.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.