Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Christofer Lindholm, ordförande i Värmlands läkarförening, om problemen som framkommer av rapporten, slutenvårdens områdeschef Maria Berglund om hur man kan hantera situationen. Foto: Karin Mannberg

Värmländska läkare hinner inte med sina arbetsuppgifter

Uppdaterad
Publicerad

En ny rapport från Sveriges läkarförbund visar att Värmlands läkare har svårt att hinna med sina arbetsuppgifter inom sin normala arbetstid.

De har bland annat svårt att hinna med administration och sitt indirekta och direkta patientarbete.

Enligt rapporten hinner 4 av 10 läkare i länet  inte med det indirekta patientarbetet såsom journalföring och remisshantering.

2 av 10 uppger att de har svårt att hinna med det direkta patientarbetet. Hälften av läkarna uppger att de inte hinner med det administrativa arbetet under sin arbetstid.

Hinner inte ta rast

Utöver det uppger 4 av 10 att de har svårt att hinna ta rast och 2 av 10 att de inte får den återhämtning de behöver mellan arbetspassen.

– Riskerna för sjukskrivning ökar markant när det inte finns tid för raster och återhämtning, säger Christofer Lindholm, ordförande i Värmlands läkarförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.