Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi försökte följa jakthundarna” – hör Jannie Schipper förklara hur det gick för henne när hon tog rygg på jakthundar och jägare. Foto: Samarth Katiyar/SVT

Värmländska vargjakten lockar nederländska journalister

Uppdaterad
Publicerad

I dag startade vargjakten i värmländska skogar. Intresset för den var stor i internationell media då två journalister från Nederländerna var här och följde med jägarna.

– Vi börjar få vargar i Nederländerna så det är intressant att se hur Sverige hanterar den här frågan, säger Jannie Schipper.

I dag inleddes vargjakten under vilken sex vargar får skjutas i reviret Tjunken, som sträcker sig från Ulvsby i Karlstad till Munkfors. I dag fälldes däremot ingen varg.

Intresset för att bevaka vargjakten fanns även bland internationell media. Två journalister från Nederländerna tog sig hit för att lära sig mer om den svenska vargjakten då antalet vargar har ökat de senaste åren i Nederländerna.

– I Sverige är den här frågan några år gammal och ni ligger före oss i den, säger Jannie Schipper.

Licensjakten får pågå som längst till och med den 15 februari.

I klippet ovan ser du hur det gick för Jannie och hennes kollega när de tog rygg på jakthundar och jägare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.