Värmlandsmontern på bok- och biblioteksmässan i fara

Uppdaterad
Publicerad

Region Värmland diskuterar just nu Värmlandsmonterns vara eller inre vara på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. Det här har fått föreningen Värmlandslitteratur att reagera i ett uttalande, där man kräver att montern ska få vara kvar.

Region Värmland har fortfarande inte bestämt om det blir någon Värmlandsmonter på Bok- och Biblioteksmässan i Göteborg till hösten. Något som fått föreningen Värmlandslitteratur att reagera.

Föreningen uttrycker en stor oro över att satsningen på en Värmlandsmonter nu har nått vägs ände.

Men kulturchefen på Region Värmland, Ulf Nordström, säger att det ännu inte finns några direkta nedläggningsplaner, utan att det mest förs diskussioner om man ska göra uppehåll ytterligare ett år på grund av pandemin.

Har funnits på Bokmässan i Göteborg sedan -89

Värmland har haft en egen monter på bokmässan sedan 1989. Den har blivit något av en institution på mässan med lokala författarframträdanden, försäljning av böcker med värmländsk anknytning och gratis kaffe med skrädmjölsdrömmar.

De senaste åren har Region Värmland ansvarat för montern, medan ideella krafter från Föreningen Värmlandslitteratur har skött själva bokförsäljningen.

Enligt Föreningen Värmlandslitteratur har montern både stärkt varumärket Värmland och inspirerat till turistresor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.