Personer som har färdtjänsttillstånd är fler i Överkalix än i andra kommuner per tusen invånare. Foto: SVT

Värmlandstrafiks färdtjänst kom inte på julafton

Publicerad

Ett flertal kunder hos Värmlandstrafik blev under julhelgen utan färdtjänst. Samtal till jourtelefonen kopplades fel till trafikföretaget Keolis och parkerades i en lång telefonkö.

Enligt Anders Wahlén, trafikchef vid Värmlandstrafik, känner man i dagsläget till ett tiotal kunder som drabbades av utebliven färdtjänst under julaftonskvällen.

– Det är ju självklart fruktansvärt för kunden, jag vill verkligen beklaga att det blev så här, särskilt på julafton. Jul är en helg som vi planerar noga inför. Det förlöpte bra under dagen men problemet hände vid hämtningar under kvällen, säger Anders Wahlén.

Värmlandstrafik kommer att kompensera de kunder som drabbades. Än är det inte utrett vad som orsakade telefonproblemen, Telia utreder felet.

För att säkerställa tillgängligheten för kunderna har Värmlandstrafik lagt till ytterligare två jourtelefonnummer för beställningar när Beställningscentral har stängt. Jul är den mest trafikintensivaste helgen på året för Värmlandstrafik när det gäller färdtjänst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.