Värmlänningar i Rally-VM

Uppdaterad
Publicerad

Idag gick anmälningstiden ut för deltagarna i Svenska Rallyt som startar den 7 februari. Och totalt kommer tre värmlänningar tävla i den internationella VM-klassen.

De värmlänningar som kommer ställa upp i VM-klassen är förarna P-G Andersson, Pontus Tidemand och Jonas Andersson som är kartläsare i Fordteamet. Totalt kommer 45 bilar starta i den internationella VM-klassen och ytterligare ett 40-tal bilar i de historiska klasserna.

– Det är en siffra vi är nöjda med.Speciellt glädjande är det stora intresset för huvudklassen WRC. Där har vi 20anmälda, lika många som i fjol. Vi saknar ingen av toppförarna och attbland annat få se unge och lovande Pontus Tidemand i det sällskapet skaverkligen bli spännande, säger tävlingschef Bertil Klarin i ett pressmeddelande.

Loebs sista framträdande

Rallygiganten Sébastien Loeb kommer endast att köra fyra tävlingen den här säsongen,innan han avslutar rallykarriären. Och en av dem blir i de värmländska skogarna. Fransmannens ambition är att upprepa den historiska triumfen från2004 då han blev den första, och hittills enda, ickenordiske föraren att vinnadet svenska VM-rallyt.

– Det är en ära för oss att Loeb valtRally Sweden som en av de fyra tävlingarna, säger Bertil Klarin.

Tävlingen äger rum mellan den 7 och 10 februari.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.