Foto: SVT

Sommarens värsta trafikdag

Uppdaterad
Publicerad

Det är nu folk stuvar in sillburkar, gräddtårtor och sommarklänningar i bilen och drar iväg på årets midsommarfirande. Och det resulterar i en av årets värsta trafikhelger.

På eftermiddagen dagen innan midsommarafton och söndagseftermiddagen efter midsommar är det som störst tryck på vägarna i hela landet. Förra året omkom 6 personer och 214 skadades i midsommartrafiken i landet. Men Anders Karlsson, som är gruppchef på trafikenheten på polisen i Värmland, menar att det går att förbereda sig för att undvika olyckor.

– Man kan åka i god tid hemifrån och försöka låta bli att stressköra. Och hålla avstånden. För det kommer att vara mycket trafik.

Även om alla vägarbeten tar paus under midsommar kan det vara svårframkomligt på vissa platser. Både väster- och österut På E18 har det pågått beläggningsarbete, och även på E45:an i båda nordlig och sydlig riktning. Och så finns det vissa sträckor som är mer trafikerade än andra.

SE MER: Polisen: Kör nykter och undvik mindre vägar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.