Arkivbild på Granberga äldreboende. Foto: SVT

Väsebor protesterar mot privatisering av vårdboende

Publicerad

Under lördagen kommer hela Granberga vårdboende i Väse, utanför Karlstad, ringas in av människor. Den mänskliga kedjan syftar till att protestera mot den tänkta privatiseringen av boendet.

Bakom protesten ligger Väse socialdemokratiska förening och de skriver i en debattartikel att privatiseringen av äldreboendet riskerar att sluta med kaos, neddragning av personal och anmälningar till IVO. I debattartikeln skriver de också att det bland annat är Väsebor som kommer att delta i protesten.

”Kommer få rätt service”

Christian Barenfeld Holm (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Karlstads kommun, menar att beslutet om upphandling av vårdboendet är en del i deras arbete för valfrihet.

– Jag kan förstå att det finns en viss oro, eftersom upphandlingen inte är klar och man inte vet vem som kommer att ta över. Däremot har ju vi ingen ambition att lägga ut verksamheten på någon vi inte tror är bra. De boende kommer få den service de har rätt till. Vår uppgift är att säkerställa en så god omsorg som vi bara kan ge, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer