Sommaren 2020 ger Västanå Teater sin tolkning av Selma Lagerlöfs roman Körkarlen. Foto: PER JOHANSSON/VÄSTANÅ TEATER

Västanå Teater tolkar Körkarlen

Uppdaterad
Publicerad

Med sin kommande uppsättning av Körkarlen fortsätter Västanå Teater i Sunne att utforska Selma Lagerlöfs värld. Föreställningen kommer att spelas under sommaren 2020 och regisseras av Leif Stinnerbom

Selma Lagerlöfs roman Körkarlen utspelar sig i gränslandet mellan liv och död och är en berättelse om ondska, passion, andlighet och botgöring.

– Det ska bli otroligt spännande att jobba med Körkarlen. Historien innehåller så mycket på samma gång; det är en spökhistoria med allt vad det innebär samtidigt som det också är en oerhört jordnära socialrealistisk skildring, säger Leif Stinnerbom i ett pressmeddelande.

Han menar att Selma Lagerlöf är en mästare på komplexa personporträtt och att karaktärerna i Körkarlen inte är några undantag.

Premiär på midsommardagen

Den planerade föreställningen kommer som vanligt att ha premiär i Västanå Teaters Berättarlada på Midsommardagen och spelas därefter under hela sommaren.

Originalmusik komponeras av Magnus Stinnerbom och Inger Hallström Stinnerbom står för kostym. Körkarlens karaktär David Holm kommer att spelas av Jakob Hultcrantz Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.