Våxnäshallen fick stänga under förra veckan Foto: SVT

Våxnäshallen fortsatt stängd

Uppdaterad
Publicerad

Taket på Våxnäshallen har skadats av de stora snömängderna som kom förra veckan. Hallen håller nu fortsatt stängt på obestämd tid, meddelar Karlstad kommun via sin hemsida.

Det var under förra veckan ”snölarmet” på Våxnäshallen utlöstes på grund av hög belastning på taket efter snöfallet. Larmet gjorde att Karlstad kommun valde att stänga av hallen tills man skottat av taket.

LÄS MER: Våxnäshallen stängd hela helgen

Men trots att snön var borta från taket fortsatte larmet att gå. Efter undersökningar säger nu kommunen att det finns synliga skador i konstruktionen. Under veckan kommer hallen att fortsätta undersökas men det är oklart när den kan öppna igen.

– Tills vi vet omfattningen av skadan vill vi inte släppa in någon i hallen och den hålls därför stängd tills vidare, säger Sandra Hagstrand, chef på fastighetsförvaltningen, i ett meddelande på kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.