Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar vd:n Martin Larsson om hur han ser på framtiden för appar inom vården och var utmaningarna ligger. Foto: SVT

Vd:n om framtiden för appar inom vården: Måste vara användarvänligt

Publicerad

Förtaget som utvecklat habiliterings- och träningsappen Habbie är Karlstadbaserat och vann i början av juni pris för sin innovation inom hälsovård.

– Men grundtanken till appen kom från Karlstad kommun som varit i Japan och fått idéer, så utvecklade vi det därifrån, säger Martin Larsson som är vd på Habbie.

Utvecklats för äldre och vårdpersonal

Den digitala tjänsten är tänkt att göra det enklare och mer motiverande att träna, först och främst för äldre. Och att underlätta för exempelvis vård- och omvårdnadspersonal.

– Vi har haft äldre utan digital vana i testgrupp. När de klarar av att använda tjänsten så kan även andra göra det, säger Martin Larsson.

Satsar på att expandera

Än så länge används appen i sju kommuner, två regioner och även inom friskvårdsföretag. Men planen är att nå ut också till andra typer av organisationer.

I klippet berättar vd:n Martin Larsson om hur han ser på framtiden för appar inom vården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.