Under veckan har vi bland annat berättat om IVA-chefen Karl Silvhamn, ny biosatsning i Filipstad och 11-åringarna Albin Ekman och Oliver Wiström som hamnade i isdrama. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Ett år med corona, pojkar i isdrama och biosatsning

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

11-åringarna Albin Ekman och Oliver Wiström gav sig ut på Vänerns is för att spela hockey. Plötsligt brast isen och killarna hamnade i det iskalla vattnet.

Hockeymatch slutade med isdrama ”Trodde att vi skulle dö”

Från och med den 1 mars togs nya restriktioner för de restauranger och kaféer som utgör en del av en handelsplats, såsom köpcenter, i bruk. Det innebär en stor utmaning för vissa.

En person per sällskap – men bara för vissa restauranger

I torsdags var det exakt ett år sedan Värmland fick sina första covidfall. Intensivvårdsavdelningen i Karlstad har klarat av trycket, men krafterna börjar så smått sina berättar chefen Karl Silvhamn. Se också listan med tre saker du inte trodde skulle hända under det gångna året.

Ett år sedan första covidfallen i Värmland

Till slut kan vi tipsa om möjligheten att gå på bio, trots de gällande restriktionerna. Det då biografen i Filipstad testar ett nytt grepp.

”Hyr hela biografen med film, popcorn och chips”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.