Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Kvinna hittad död i frys, arvsstrid och stödgruppen hjälpte Maria

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

Under helgen meddelade polisen i västra Värmland att en avliden kvinna hittats i en frys. En man häktades för grovt gravfridsbrott och brott mot griftefrid och misstänks även för mord.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bilden på mannen är från en förundersökning när den nu mordmisstänkte mannen i västra Värmland misstänktes för snatteri 2017 men sedan friades. Foto: SVT/Ur en förundersökning om misstänkt snatteri 2017.

Bara några månader efter konstnären Marja i Myroms död har det blossat upp en strid om hennes hus och det som finns i det. Enligt ett testamente har en stiftelse rätt till alltihop, men Marja i Myroms barn och flera nära vänner ifrågasätter både stiftelsen och testamentet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med till Marja i Myroms hus i Södra Fjöle och hör mer om stiftelsen och testamentet i klippet ovan Foto: Camilla Gustafsson/SVT

När Maria var tretton år gick hennes pappa bort. För henne blev stödgruppen en stor hjälp i sorgen och ett sätt att finna vägen tillbaka till vardagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maria Falkenland upplevde att det var lätt att gräva ned sig i sin sorg, efter hennes pappa gick bort. Foto: Johan Forssblad/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.