Amanda Nygren om amning, Jan Fjärrstad fick sin Permobil indragen av regionen, och Adam och Amir Kasem firade eid på Kronoparken i Karlstad. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Ny amningsmottagning, Permobilen drogs in och eid-firande i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Den här veckan har vi berättat om den nya amningsmottagningen i Säffle som har tagits emot väl av mammor i kommunen. Amanda Nygren gick deras kurs, och ammar nu sin två månader gamla bebis.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När Amanda Nygren fick sitt första barn för fem år sedan fick hon inte igång amningen och fick inte det stödet hon behövde. Efter att hon gått amningsmottagningens kurs har hon fått sin revansch. Foto: SVT/ Elin Johansson

Jan Fjärrstad fick inte tillbaka sin Permobil efter reparation. Region Värmland menar att han misskött den. Nu säger Jan att han känner sig fast i sitt hem.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jan Fjärrman i Högboda får inte ha kvar sin mobil, hör honom berätta om sin situation i klippet. Foto: SVT

I onsdags var ramadan och den månadslånga fastan över och muslimer i Värmland och Karlstad firade eid al-fitr. På Kronoparken träffades hundratals för på onsdagsmorgonen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På Kronoparken i Karlstad samlades hundratals för att fira att fastan är över. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.