Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Ödehotell, majblomma och centrumutveckling

Uppdaterad
Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Det har nu gått två år sedan de kinesiska ägarna till Uddeholms brukshotell stängde för säsongen för att öppna igen i maj. Men det blev aldrig någon öppning. Hotellet står fortfarande tomt och öde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Två år har gått sedan de kinesiska ägarna till Uddeholms brukshotell stängde för säsongen för att öppna igen i maj. Men hotellet står fortfarande tomt och öde. Foto: SVT

• Det är snart majblomme-säsong. I veckan presenterades årets version och hon som designat den heter Elsa Schymberg, 12, och kommer från Karlstad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elsa Schymberg visar upp majblomman som hon har designat. Hör henne berätta om processen och känslan att vinna uttagningstävlingen. Foto: Camilla Gustafsson/SVT

• Nu höjs flera av kommunens parkeringavgifter i Karlstad. Och utvecklingen i centrum oroar bland andra Kent Haglund som driver vapenbutik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar butiksägaren Kent Haglund om hur han ser på parkeringssituationen i centrum. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.