Mallbackens nödrop, oro hos grisbönder och storvarsel i Säffle är några av de nyheter vi har rapporterat om under veckan. Foto: SVT

Veckans Värmlandsnyheter: Mallbackens nödrop, oro bland grisbönder och storvarsel i Säffle

Publicerad

Har du hängt med i nyhetsflödet under veckan som gått? Om inte så får du några tips från oss på redaktionen.

• Den osäkra byggmarknaden har resulterat i att cirka 80 anställda har blivit varslade om uppsägning från byggmodulföretaget Moelven i Säffle. Och huruvida dessa personer återanställs igen eller inte är osäkert.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Håkan Wikström/SVT

• Än så länge finns inga tecken på att den afrikanska svinpesten har spridit sig utanför den skyddszon som är upprättad i området runt Fagersta i Västmanland. Men oron sprider sig bland de värmländska bönderna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Martha Elfström, grisbonde utanför Väse, är orolig för att den afrikanska svinpesten ska sprida sig från Västmanland in i Värmland. Foto: Håkan Wikström/SVT Arkiv

• En era inom svensk damfotboll kan vara över. Mallbacken dras med ett stort ekonomiskt underskott och måste få in en miljon för att slutföra säsongen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Evelina Nilsson är orolig över läget. Foto: Håkan Wikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.