Storfors kommunalråd Hans Jildesten (S)

”Vi har en god ekonomi i Storfors ”

Uppdaterad
Publicerad

Storfors kommunalråd Hans Jildesten (S) är i stort nöjd med den samhällsservice som finns i Storfors men saknar en bemannad bensinstation. Att få fler jobb står också högt på listan, men näringslivet kommer se annorlunda ut än vad det gjort tidigare tror han.

– Vi kan säkert få tillbaka industrijobb, det tror jag.  Men däremot så tror jag aldrig att vi kommer få något rikitgt stort företag att etablera sig igen, så som det var på 70 -och början på 80-talet.  Men däremot att få många små företag som driver industri och även andra serviceyrken så kommer det bli fler arbetstillfällen.

Hans Jildesten delar inte oppositionens bild av att ekonomin i kommunen är ett problem och att lägga ut verksamheter på entreprenad i någon vidare omfattning ser han inte heller någon större poäng med.

Val 2018 – #dinröst

– Det dom egentligen säger är att de vill ta bort en del av välfärden och sänka servicen i Storfors och då dessutom lägga dom pengarna på någon annan istället för att se till att skattenpengarna går till välfärd för alla som bor i Storfors. Vi har en god ekonomi i Storfors för vi klarar allt det vi ska göra

Vikande befolkningssiffror

Storfors är en liten kommun och har länge brottats med vikande befolkningssiffror. Enligt Jildesen har dock trenden vänt och han ser det inte att det skulle vara aktuellt med någon kommunsammanslagning.

– Så länge vi känner att vi kan klara av den service som kommunen ska ge till alla invånare företag och föreningar då kommer vi fortsätta att jobba för att vara en egen kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet