Foto: SVT

”Vi har inte pratat skit om Karlstad”

Uppdaterad
Publicerad

Föreningen Skutbergets vänner uppger att de inte har något emot företagsetableringar i Karlstad – de vill bara inte ha en Muminvärld på Skutberget.

– Vi har demokrati och yttrandefrihet och vi har inte pratat skit om Karlstad – och inte om Nisser heller.

Det säger Thomas Martinsson, ordförande i Skutbergets wenner. Han säger att Per-Samuel Nissers påhopp bara är politisk retorik.

Planer på Muminvärld i Karlstad

– Den retoriken som de har mellan politiker och partier kan de hålla för sig själva, men de ska inte ge sig på en ideell opolitisk förening, säger han.

Inget emot själva Muminvärlden

Thomas Martinsson säger att föreningen Skutbergets wenner inte har någonting emot företagsetableringar i Karlstad och man har heller ingenting emot Muminvärlden.

– Men vi vill inte ha en temapark i vårt friluftsområde.

Ingen lyhördhet

Han säger att politikerna hitttills inte visat sig lyhörda för vad människor tycker.

– Det är det som är meningen med demokrati. De ska inte driva någonting mot en majoritet i en kommun. De måste ju lyssna och höra varifrån ljudet kommer och ändra uppfattning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet