Enligt Kenneth Svensson (S) står partiet bakom en muminetablering. Foto: SVT

”Vi socialdemokrater står bakom det här”

Publicerad

Partiet står bakom Muminetableringen. Det är Socialdemokraternas ordförande, Kenneth Svensson övertygad om.

Kritiken om att arbetarekommunen inte röstat om Mumin tycker han inte är särskilt konstigt.

– Vi kan ju vända på frågan, vi har heller inte fått någon motion eller inspel från någon enskild medlem eller förening om att vi inte ska tacka ja till det här, säger Kenneth Svensson.

”Stort parti med många åsikter”

Men han medger att det finns olika åsikter i partiet.

– Det är ett stort parti med många åsikter. Vi har eldsjälar som inte tycker om en etablering och vi har eldsjälar som tycker om en etablering, det är klart att det finns olika åsikter men jag är trygg i förvissningen om att det här är bra och att vi socialdemokrater står bakom det här.

Ökade skatteintäkter

Han säger att ett Muminland är någonting bra för Karlstads kommun, för barnfamiljer, för besöksnäringen och för antalet arbetstillfällen som också ger ökade skatteintäkter till kommunen.

Ändå, säger han att det finns plats för självkritik när det gäller hur frågan hanterats.

– Det finns alltid skäl att vara självkritisk. I eftertankens kranka blekhet kan man ju alltid tycka: ja tänk om vi gjort så här i stället, men vi kan ju inte påverka historien, vi kan bara påverka framtiden.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Planer på Muminvärld i Karlstad

Mer i ämnet